Olimac Drago Gold

Heder Olimac Drago Gold

Recoltarea fara pierderi a florii soarelui
DRAGO Gold de la Olimac a fost creat exclusiv pentru recoltarea fără pierderi a florii soarelui și recoltelor speciale – cum ar fi cânepa sau sorgul. Oferă o viteză mare de recoltare și pierderi scăzute. Acest lucru este posibil prin sistemul unic de apucare delicată. La crearea mașinii DRAGO Gold accentul s-a pus doar pe manipularea atentă și delicată a plantelor. Spre deosebire de capetele de recoltat obișnuite, aici nu se folosesc discuri și bare de tăiere.

Lanturi culegatoare din cauciuc: Actiune foarte delicata asupra plantelor
Sistemul de culegere pe rânduri DRAGO Gold reduce la minimum forțele mecanice aplicate asupra plantelor. Acest lucru se realizează cu ajutorul lanțurilor culegătoare de construcție specială, cu dinți din polimer care fixează plantele de la bun început și apoi le ghidează către melcul transversal. Astfel, sistemul de alimentare DRAGO Gold nu transmite vibrațiile către plante și astfel se evită pierderile de semințe.

Nu se infunda, nu se gripeaza
DRAGO Gold combină recoltarea fără pierderi cu viteza mare de recoltare. Fiecare unitate de rând este echipată cu patru lame rotative călite. Lamele frontale taie capetele plantelor, iar lanțurile culegătoare pot transporta aceste capete fără pierderi, la melcul transversal. În acest fel se evită pierderea de semințe. Cuțitele rotative suplimentare, montate în spatele fiecărei unități de rând, împiedică materialul tăiat să se înfășoare în jurul discurilor.

Capacele conice: Mai putine seminte lasate pe camp
Forma și unghiul capacelor DRAGO Gold au fost proiectate special pentru recoltarea plantelor uscate și fragile. Structura în formă de bol a capacelor e concepută pentru a aduna semințele care cad. Unghiul de lucru al capacului se duce spre partea din spate a capului de recoltat, ceea ce asigură că vibrația mașinii transportă semințele colectate spre melcul transversal. Pe câmp nu rămân semințe, aveți mai multă recoltă în silozuri.

Melc transversal Mare: Randament Maxim
Cu diametrul său de 500 mm, melcul transversal este cel mai mare din acest domeniu și asigură un flux continuu al recoltei la o productivitate ridicată. Pentru a preveni avariile, acesta este echipat cu un ambreiaj de siguranță. Așadar, DRAGO Gold este perfect adaptat pentru plantele grele, cu distanțe mici între rânduri și pentru viteze mari de recoltare.

Ambreaje cu alunecare: Protectie de precizie
Pentru a se asigura un maximum de durabilitate și siguranță în funcționare, fiecare rând DRAGO Gold este echipat cu ambreiaje interne cu alunecare, care nu necesită întreținere. Pe lângă ambreiajul de siguranță al melcului transversal, toate piesele rotative ale DRAGO Gold sunt bine protejate contra suprasolicitărilor.

Versatilitate
DRAGO Gold nu este doar perfect adecvată pentru recoltarea florii soarelui. Mai poate fi folosită și la recoltarea sorgului, a cânepii sau ricinului. Mașina DRAGO Gold taie și colectează plantele fără pierderi și cu un mare randament. Mai ales în cazul plantelor mari și al celor semănate pe rânduri, performanța la recoltare a DRAGO Gold o depășește considerabil pe cea a capetelor de recoltat obișnuite.

Sistem hidraulic la taiere
Sistemul de tăiere opțional al DRAGO Gold este o premieră industrială a Olimac. Este situat în spatele capului de recoltat și este antrenat complet independent, de propriul său circuit hidraulic. Fiecare rând de plante este acoperit de un motor hidraulic, echipat cu un port-cuțit.

Sistem Hidraulic independent
Pompa hidraulică a capului de recoltat este antrenată de priza de putere a combinei. Aceasta este protejată contra supraîncălzirii de un circuit de răcire și de ventilație. În plus, are instalat un senzor de siguranță care oprește de urgență sistemul de tăiere în cazul în care presiunea scade.

Culegere in partea de sus – Taiere la partea de jos
Indiferent de înălțimea de tăiere, poziția de lucru a sistemului de tăiere poate fi reglată din cabină, în timpul mersului. Astfel este recoltată doar partea de sus a plantei, iar restul tulpinii este lăsată pe câmp, tăiată la înălțimea optimă. Este posibilă reglarea cu până la 150 cm al înălțimii între capul de recoltare și dispozitivul de tăiere.

Complet personalizabile
DRAGO Gold poate lucra pe patru până la 24 de rânduri, cu distanțe între rânduri plecând de la 50 cm. Opțional, utilajul poate fi comandat cu un sistem hidraulic de tăiere și cu melci laterali.

Pentru toate combinele si masinile de recoltat furaje
DRAGO Gold se poate adapta la toate combinele obișnuite și la toate mașinile de recoltat furaje și se poate livra cu adaptoare suplimentare pentru diverse vehicule.

28.000 EUR

Despre ofertă

Detalii

Date tehnice
  • Categoria: Heder
Descarcă date utilaj (PDF)

Contact

Marian Archip

Reprezentant vânzări

marian.archip@agritehnica.ro
0730444475